top of page

Biografi & karriere 
 
Lene Siel kom til verden den 21. august 1968 i Sæby, Nordjylland. Lene's far Curt Siel er musiker (guitarist) og Lene's mor Svanhild blev sangerinde i hans orkester. Sammen drev de i 21 år restaurant ”Kilden” i Sæby, hvor der blev spillet megen levende musik. 
 
Som barn drømte Lene Siel om at blive jordemoder. Lene tilbragte sin første skoletid på Frederikshavns privatskole. Men allerede i en ung alder optrådte Lene i weekenderne sammen med faderen på de lokale scener i det nordjyske. Lene holdt i barndommen alle sine ferier i sit andet hjemland Norge hos moderens familie, som hun i øvrigt stadigvæk har ganske god kontakt med. 

Udover musikken, fik Lene som 10 årig en stor interesse for hestesport, og trænede på et tidspunkt 5 heste på rideskolen i Frederikshavn. Hun deltog i Danmarks mesterskabet i dressur for juniore. I det hele taget opnåede Lene en række flotte stævnepræstationer som dressur rytter. 
 
Efter at hestesporten havde fyldt så meget i Lenes liv, begyndte interessen for musik i gymnasietiden igen at få fokus. Det var da også til Frederikshavns gymnasiums jubilæum, at Tage Mortensen fra Danmarks Radios Pigekor hørte Lene synge, og efterfølgende spurgte om hun ikke ville være med i en radioudsendelse. Denne kontakt førte til et videre engagement i Tivoli, med Helmer Olsens 12 mands orkester samt i Sten Holkenovs orkester, en af Danmarks absolut bedste jazz-pianister. 

 
Lene læste, sideløbende med at en egentlig sangkarriere var ved at tage form, HA på Aalborg universitet, men flyttede efter et år til København, hvor hun færdiggjorde sin handelseksamen. 
 
Tilfældigt blev Lene under sit studieforløb hyret til et korjob i et studie i Göteborg. Og lige så tilfældigt var en A&R medarbejder fra pladeselskabet PolyGram i København til stede. Lenes rene og smukke stemme begejstrede til overmål både producer, lydtekniker og altså også plademanden fra PolyGram. 
 
Et godt billede på Lene Siels håndtering af og prioriteter omkring sin karriére og succés indikeres med tydelighed i følgende udtalelse: "Jeg elsker min karriere, men min familie er uden sammenligning det vigtigste i mit liv. Derfor kan jeg kun tage et begrænset antal koncerter pr. år". 
 
Den 4. juli 1997 var Lene Siel gæst i DR's underholdningsprogram Mosquito, ved denne lejlighed fik hun overrakt en trippel-platinplade for at have solgt 150.000 eksemplarer af Mine Favoritter. På spørgsmålet om hvad hun gjorde ved dem, indrømmede hun at de blev hængt op i kælderen, fordi hun ikke syntes de passede i hendes stue. Samlet har hendes pladesalg i Danmark alene rundet 1 million. 

Lene Siel har optrådt ved utallinge shows i både udland og indland.Og Lene Siels stemningsfulde juletourne nr.22 løb af stablen i 2017, en tradition Lene holder meget af. 

 
Lene har i øvrigt selv lyttet til og er blevet inspireret af artister som Barbarra Straisand, Bette Midler, Perry Como, Ella Fitzgerald, Celine Dion, Frank Sinatra, Shirley Bassey samt Bonnie Rhaitt og selvfølgelig ABBA, som var det hotteste da Lene var teenager. Idag høres der meget blandet musik i hjemmet, idet der er 
mange generationer samlet under samme tag, med hver sin musiksmag - hvilket Lene syntes er dejligt inspirerende. 
 
 
Normalt har Lene på grund af travlhed desværre ikke så meget tid til frivilligt arbejde, dog har hun deltaget i arrangementer for bl.a. Kræftens Bekæmpelse på Dansk Kunstmesse i Hillerød. Her forsøgte Lene Siel sig sammen med en række andre "kendiser" som kunstmalere. Billederne blev efterfølgende solgt på auktion for at støtte det gode formål.

 

Lene har i gennem en periode på 25 år været kongehusets fortrukne sangerinde og har optrådt ved bla Kronprins Fredrik og Kronprinsesse Marys bryllup, samt ved Prins Joakim og Alexandras bryllup, ved Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethes 60 og 70 års fødselsdag og samt ved Dronningen og Prins Gemalens Sølvbryllup. Samt mange andre begivenheder.

En ære Lene Siel er meget stolt af.

 

I 1996 havde Lene den kæmpe fornøjelse at blive inviteret til at indsynge en duet med verdensnavnet John Denver. Lene medvirkede på John Denver´s CD med duetten ”Perhaps love”. Duetten var med på Lene´s egen CD ”Mine favoritter” som solgte over 250.000 i Danmark alene og lå nr.1 på hitlisten i flere uger lige op til jul. En helt igennem fantastisk oplevelse ☺)

Lene Siel har ligeledes haft æren af at indsynge med Roger Whittaker, Helmut Lottie,

Gheorghe Zamfir, London Gospelchoir australske Jon English, samt den verdenskendte violist David Garret.

 

Lene Siel har medvirket i utallige tv-shows samt ved koncerter rundt i landet.

 

I 2016 havde Lene Siel 25 års jubilæum som pladeartist.

 

DISKOGRAFI:

Lene Siel

"Lene Siel"

1991

Lene Siel

"Mod Vinden"

1993

Lene Siel

"Nu Tændes Tusind Julelys"

1994

Lene Siel

"Før Mig Til Havet"

1995

Lene Siel

"Mine Favoritter"

1996

Lene Siel

"I Danmark Er Jeg Født"

1998

Lene Siel

"Salte Tårer ~ Søde Kys"

1999

Lene Siel

"Aftenstemning"

2000

Lene Siel

"Som En Bro Over Mørke Vande"

2002

Lene Siel

"Gospel"

2004

Lene Siel

"De Stille Timer"

2005

Lene Siel

"Great Moments"

2007

Lene Siel

"Himlen i min favn"

2009

Lene Siel

"Forelsket"

2013

Lene Siel _2.png
DISKOGRAFI
bottom of page