Jule Koncerter 2020 
 
Lene Siel kom til verden den 21. august 1968 i Sæby, Nordjylland. Lene's far Curt Siel er musiker (guitarist) og Lene's mor Svanhild blev sangerinde i hans orkester. Sammen drev de i 21 år restaurant ”Kilden” i Sæby, hvor der blev spillet megen levende musik. 
 
Som barn drømte Lene Siel om at blive jordemoder. Lene tilbragte sin første skoletid på Frederikshavns privatskole. Men allerede i en ung alder optrådte Lene i weekenderne sammen med faderen på de lokale scener i det nordjyske. Lene holdt i barndommen alle sine ferier i sit andet hjemland Norge hos moderens familie, som hun i øvrigt stadigvæk har ganske god kontakt med. 

Udover musikken, fik Lene som 10 årig en stor interesse for hestesport, og trænede på et tidspunkt 5 heste på rideskolen i Frederikshavn. Hun deltog i Danmarks mesterskabet i dressur for juniore. I det hele taget opnåede Lene en række flotte stævnepræstationer som dressur rytter. 
 
Efter at hestesporten havde fyldt så meget i Lenes liv, begyndte interessen for musik i gymnasietiden igen at få fokus. Det var da også til Frederikshavns gymnasiums jubilæum, at Tage Mortensen fra Danmarks Radios Pigekor hørte Lene synge, og efterfølgende spurgte om hun ikke ville være med i en radioudsendelse. Denne kontakt førte til et videre engagement i Tivoli, med Helmer Olsens 12 mands orkester samt i Sten Holkenovs orkester, en af Danmarks absolut bedste jazz-pianister. 

 
Lene læste, sideløbende med at en egentlig sangkarriere var ved at tage form, HA på Aalborg universitet, men flyttede efter et år til København, hvor hun færdiggjorde sin handelseksamen. 
 
Tilfældigt blev Lene under sit studieforløb hyret til et korjob i et studie i Göteborg. Og lige så tilfældigt var en A&R medarbejder fra pladeselskabet PolyGram i København til stede. Lenes rene og smukke stemme begejstrede til overmål både producer, lydtekniker og altså også plademanden fra PolyGram. 
 
Et godt billede på Lene Siels håndtering af og prioriteter omkring sin karriére og succés indikeres med tydelighed i følgende udtalelse: "Jeg elsker min karriere, men min familie er uden sammenligning det vigtigste i mit liv. Derfor kan jeg kun tage et begrænset antal koncerter pr. år". 
 
Den 4. juli 1997 var Lene Siel gæst i DR's underholdningsprogram Mosquito, ved denne lejlighed fik hun overrakt en trippel-platinplade for at have solgt 150.000 eksemplarer af Mine Favoritter. På spørgsmålet om hvad hun gjorde ved dem, indrømmede hun at de blev hængt op i kælderen, fordi hun ikke syntes de passede i hendes stue. Samlet har hendes pladesalg i Danmark alene rundet 1 million. 

Lene Siel har optrådt ved utallinge shows i både udland og indland.Og Lene Siels stemningsfulde juletourne nr.22 løb af stablen i 2017, en tradition Lene holder meget af. 

KONTAKT

Booking
Navn
Telefon
Email

Management
Navn
Telefon
Email

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon